Programma Sengerema

In Sengerema hebben sinds 2008 in totaal 300 jongeren het trainingsprogramma doorlopen. Wij hebben hier gedurende vijf jaar steeds een groep van ongeveer 60 jongeren kunnen starten.

Zo’n 100 deelnemers hebben, veelal met behulp van een startkrediet, met succes een eigen onderneming opgezet.

Inmiddels is ook de periode van nazorg in de vorm van coaching en begeleiding achter de rug. De vereniging van ondernemers gaat nu zelfstandig verder.

Aantal studenten Basic Training gevolgd: 300
Aantal start-ups: 100

Hieronder wat foto’s die de sfeer weergeven waarin de opleiding, coaching en begeleiding plaatsvindt en met wie er gewerkt wordt.

Actueel

Het programma is afgerond. De “Community Based Organization” (CBO) is echter nog steeds actief en helpt de ondernemers bij voorkomende problemen.
Van de meest succesvolle ondernemers zijn er zeven die voor Stichting Sengerema actief zijn als trainer op onze andere projecten in Tanzania.
David Zabron en Andrew Davis zijn door SF opgeleid tot projectmanager; David is onze man in Arusha en Andrew werkt in Misungwi.
Andrew heeft daarnaast een aantal goedlopende bedrijven in Sengerema en Mwanza (samen met Kalphan Jacob) en biedt hier werkgelegenheid aan diverse jonge mensen.