farmers in opleiding bij kas 2

Programma Misungwi

Start programma: 2015

Aantal jaargroepen gestart: 4

Aantal jongeren die “Basic-training” hebben gevolgd: 70

Aantal startups: 30

Status: nieuwe groep gestart in greenhouse 2

Hieronder enkele foto’s als impressie hoe er samengewerkt wordt en wie de ondernemers zijn.

Actueel

In Misungwi helpen wij nieuwe ondernemers met het starten van een bedrijf in de sector agricultuur en gerelateerde bedrijven, zoals een slagerij, milling stations, maar ook verkooppunten van zaden en kunstmest.

De ontwikkeling van een greenhouse-complex met jonge ondernemers in de agrarische sector heeft een krachtige impuls gekregen met de bouw van een farmhouse, dat onderkomen biedt voor de deelnemers in ons agri-project. We hebben nu de beschikking over twee greenhouses, een koelhuis, solarelektriciteit, een geitenstal en een waterreservoir.

Naast de bouw van het farmhouse  met verblijfsruimte en sanitair gaan wij het terrein in zijn geheel beter te beveiligen met een hekwerk en solarverlichting. Op het terrein hebben zich inmiddels geitenhoeders gevestigd, die lokm’s nachtsvoppmhetvetrrein aanwezig zijn.

Verder is er een aantal vrouwelijke ondernemers in beauty- en kapsalons die hun bedrijfsvoering willen verbeteren en uitbreiden. Deze onderneemsters zullen wij ondersteunen met aanvullende vakopleidingen in bijvoorbeeld visagie en haren vlechten, zodat ze de traditionele dienstverlening kunnen uitbreiden. Een onderneemster uit ons Iringa-project zal deze opleiding verzorgen.