Programma Misungwi

Start programma: 2015

Aantal jaargroepen gestart: 4

Aantal jongeren die “Basic-training” hebben gevolgd: 70

Aantal startups: 30

Status: nieuwe groep gestart in greenhouse 2

Hieronder enkele foto’s als impressie hoe er samengewerkt wordt en wie de ondernemers zijn.

Actueel

De ontwikkeling van een greenhouse-complex met jonge ondernemers in de agrarische sector verloopt iets minder soepel dan gehoopt. We hebben de beschikking over twee greenhouses, een koelhuis, solarelektriciteit en een waterreservoir, maar het ontbreekt aan een behoorlijk onderkomen voor de mensen die er werken. Dit leidt tot relatief veel verloop.

Ons doel is om in 2021 op het terrein een farmhouse  met verblijfsruimte en sanitair te bouwen en het terrein in zijn geheel beter te beveiligen met een hekwerk en solarverlichting. Op het terrein zullen zich geitenhoeders en houders van lifestock vestigen, die dan tevens het terrein zullen bewaken.

Daarnaast richten we ons op het opstarten van nieuwe ondernemers in de sector agricultuur en gerelateerde bedrijven, zoals een slagerij, milling stations, maar ook verkooppunten van zaden en kunstmest. Verder is er een aantal vrouwelijke ondernemers in beauty- en kapsalons die hun bedrijfsvoering willen verbeteren en uitbreiden. Deze onderneemsters zullen wij ondersteunen met aanvullende vakopleidingen in bijvoorbeeld visagie en haren vlechten, zodat ze de traditionele dienstverlening kunnen uitbreiden. Een onderneemster uit ons Iringa-project zal deze opleiding verzorgen.