Dekker Chrysanten steunt stichting Sengerema
Dekker Chrysanten in Hensbroek gaat samen met drie telers de stichting Sengerema de komende jaren financieel steunen met een deel van de opbrengst van een nieuw hyacintenras Madiba®.
Dekker Chrysanten is een toonaangevend bedrijf in de chrysantenwereld. Zij behoren internationaal gezien tot de grootste veredelaars en vermeerderaars van de chrysant. Het vermeerderen van de chrysanten gebeurt in Tanzania, vanuit daar wordt het stek grotendeels teruggevlogen naar Nederland om hier tot snijbloemen te worden geteeld. Innovatie zit in de genen van het Nederlandse familiebedrijf Dekker Chrysanten. In de markt staat het chrysantveredelingsbedrijf bekend om haar vernieuwende rassen zoals Madiba® en als bedrijf met oog voor mensen en de wereld om haar heen.
 
Het merk Madiba® staat voor een kleinbloemige santini die uitblinkt in kleur, volume en houdbaarheid. Deze kleurrijke bloem is dé krachtige verbinder in elk boeket.  Madiba® is vernoemd naar Nelson Mandela, ook een kleurrijke verbinder en als eerbetoon aan hem worden diverse sociale projecten in Tanzania ondersteund via stichting Sengerema. Eind november krijgt Madiba® een nieuwe huisstijl en zal er gecommuniceerd worden dat zij niet alleen in boeket maar ook op sociaal vlak een krachtige kleurrijke verbinder is. Wij zijn er trots op dat Dekker Chrysanten en de telers van Madiba® ervoor hebben gekozen om stichting Sengerema de komende jaren financieel te steunen. Dit helpt ons om jonge Tanzaniaanse mannen en vrouwen te begeleiden op weg naar het ondernemerschap en zo te ontkomen aan de armoede.
 
Nieuwsgierig naar Madiba®? Kijk op www.madiba.nl