Het bestuur van stichting Sengerema

Harrie Schoonewille, voorzitter (onbezoldigd):

Harrie is sinds 2014 onbezoldigd voorzitter van Stichting Sengerema. Zijn motivatie om zich voor Stichting Sengerema in te zetten is de kwaliteit van leven van jonge mensen in Tanzania structureel te verbeteren en hen te helpen een mooie toekomst op te bouwen. Daarnaast is Harrie ook onbezoldigd voorzitter bij CGK Delfshaven en secretaris bij Pelgrim Harbor. Als ondernemer is Harrie actief in het 55+ klusbedrijf PH Repair en in het Mobiele Communicatiebedrijf Entropia. Entropia levert bedrijfskritische en missiekritische draadloze communicatiediensten voor bedrijven, instellingen en overheden. Mobiele communicatie die het altijd moet doen.

 harrie@sengerema.nl

Yvonne van Eck-Remmers, secretaris – penningmeester (onbezoldigd)

Yvonne is bedrijfskundige en in het dagelijks leven eigenaresse van een administratiekantoor gespecialiseerd in MKB en kredietmanagement. Yvonne heeft een grote belangstelling voor microfinanciering en het coachen van (jonge) ondernemers. Sinds oktober 2014 is zij actief als penningmeester voor Stichting Sengerema en ondersteunt zij bij secretariële werkzaamheden en rapportages aan donoren

 yvonne@sengerema.nl

Jeroen Vegt, algemeen bestuurslid en programma manager (vergoeding)

Jeroen is, als mede-oprichter sinds de oprichting in juli 2007 zelf betrokken bij de lokale trainingen. Ter plekke werd hij zich ervan bewust dat actieve ondersteuning op de lange termijn zowel op het financiële vlak als op het gebied van kennisoverdracht noodzakelijk is om een daadwerkelijke verandering op gang te brengen. Jeroen coördineert vanuit Nederland en ter plekke de lokale trainers en de huidige programma’s.

 jeroen@sengerema.nl

Johan

Johan de Greef, bestuursondersteuner (onbezoldigd)

Johan is gepensioneerd. Hij is eerder als vrijwilliger betrokken geweest bij projecten in Afrika, als bestuurder en als projectleider. Binnen de stichting ondersteunt hij het bestuur waar nodig. Ook is hij actief bij het verwerven van fondsen en donateurs.

johandegreef@ziggo.nl

Frans Wittermans, adviseur

Frans is een van de oprichters van Stichting Sengerema. Sinds 2007 is hij vele malen in Tanzania geweest om kansarme jongeren te inspireren hun eigen toekomst vorm te geven en te helpen bij het starten van een eigen micro-bedrijf. Frans werkt als zelfstandig adviseur economie en bedrijfsleven in ontwikkelingslanden.

 frans@sengerema.nl