Nieuwsbericht Misungwi februari 2020

2019 stond in het teken van opstarten van de derde project fase en tegelijk de gestarte ondernemers van fase 1 en 2 begeleiden na hun opstart.

Misungwi 1 en 2 – in 2019 hebben we meer dan 100 ondernemers bezoeken afgelegd en beholpen waar we konden. Gemiddeld genomen doen onze ondernemers het goed.

De beste kandidaat is Peter Juliusa Ngoro gestart in Augustus 2017 met een lening van een kleine 2,5 miljoen Tanzaniaanse shillings ( toen een 1000 euro) met een Agrovet Shop een winkel die zich richt op verkopen van zaden en kustmest en bestrijding middelen. zijn Agrovet Shop is in nog geen twee jaar gegroeid naar bedrijfje waarin voor meer dan 6 miljoen aan voorraad staat. Vervolgens heeft hij een winkel in HOME NEEDS geopend voor zijn vrouw waarmee hij onlangs getrouwd is en heeft hij al ruim voldoende kapitaal opzij gezet om in oktober in naastgelegen regio een branche te open voor zijn Agrovet winkel.

Leuk om te weten dat in zijn geval het sparen gaat door te investeren in koeien , want als men geld in bezit heeft wil de “extended Family” die familie in ruime zin nogal eens een beroep op je doen waar je cultuur technisch moeilijk nee tegen kan zeggen. Maar het verkopen van een koe wordt niet van je verlangd.

Misungwi 3 – Training van jongeren voor greenhouse farming

Begin 2019 hebben we de trainingen aan de 100 jongeren bijgewoond door de overheid gegeven aan jongeren voor “greenhouse farming”. Uit deze groep zijn wij met 20 jongeren verder gegaan in nieuw ontwikkelde groepstrainingen.