Nieuwsbericht Misungwi juli 2019

Nieuwsbericht Misungwi, juli 2019

In Misungwi – Tanzania gaan we starten met de 3e jaargroep. Focus voor deze groep ligt bij agriculture en “related small industries”

De interviews met potentiële kandidaten voor “greenhouse farming” zijn begonnen, we interviewen een door ons geselecteerde groep uit de 100 door de overheid getrainde jongeren. Doelstelling is om 10-12 deelnemers te selecteren voor aanvullende training. Zij gaan vanaf november 2019 als 2 groepen  op commerciële basis een gedeelte van een kas exploiteren.

Waarom zijn kassen nodig in Tanzania ? Voor bescherming tegen te felle zon, bescherming tegen overvloedige regen en bescherming tegen insecticiden.

Tijdens de interviews wordt Andrew Davis onze YEP vertegenwoordiger in Misungwi bijgestaan door YEP trainer, Julius Sanga en vertegenwoordigers van de Agriculture departement en de community Development afdeling van Misungwi.