In Nederland en Tanzania werkt de Stichting Sengerema samen met:

Cross Your Borders

Eind 2013 heeft Stichting Sengerema een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Cross Your Borders uit Nijmegen. Zij zijn een jongerenorganisatie die al bijna 15 jaar interactieve onderwijsprojecten over de maatschappij en de wereld organiseert op v(mbo)-, havo- en vwo-scholen in heel Nederland en Vlaanderen. Ze voeren jaarlijks meer dan 250 onderwijsprojecten van 2 tot 4 volle schooldagen uit, waarmee we meer dan 40.000 leerlingen (12 tot 18 jaar) bereiken. In alle schoolvakanties organiseren ze indrukwekkende jongerenreizen naar ontwikkelingslanden, onder de naam Fairaway.

Meer informatie kan je vinden op de website van Cross Your Borders of download hun brochure.

Fairaway

In mei 2015 is de eerste reis naar Tarakea georganiseerd, een groot succes! Jongeren hebben mogen ontdekken hoe microkrediet werkt, ontmoetten onze jonge ondernemers en hebben meegedraaid in hun bedrijfjes. Ze hebben zelfs bij de ondernemers thuis gelogeerd! Uiteraard was tijdens deze reis een vertegenwoordiger van Stichting Sengerema aanwezig om de bezoekers te introduceren en wegwijs te maken.

We hopen dat alle jonge reizigers enthousiaste ambassadeurs worden van Stichting Sengerema!

Meer informatie kan je vinden op de website van Fairaway.

MamaZoeloe

De stichting MamaZoeloe helpt, coacht en ondersteunt projecten en mensen in Afrika, alsmede hun lokale vrijwilligersorganisaties. Zij biedt hierbij directe hulp en helpt een brug te bouwen. MamaZoeloe wil de leefwereld van de kansarme Afrikaanse mens helpen verbeteren op de aspecten ontwikkeling, levensbehoefte, eigenwaarde en ontspanning.

Sinds begin 2011 werkt Willeke de Mos, oprichter en voorzitter van MamaZoeloe, samen met het bestuur van Stichting Sengerema. Zij vindt het een eer om samen met ons – zowel in Tanzania als vanuit Nederland – directe hulp te kunnen bieden aan het lokale programmamanagement en het goed onderbouwde ondernemersprogramma in Sengerema, waarbij ‘empowerment and local ownership’ vooropstaan. “Een mooi project dat zich richt op zelfredzaamheid en duurzaamheid”, aldus Willeke de Mos.

Meer informatie kan je vinden op de website van MamaZoeloe.