Microfinanciering in Sengerema, Tanzania

Geef jongeren de kans hun dromen na te jagen

Bestuur

Bestuur

Even voorstellen:


harry Harry Schoonewille:  harry@sengerema.nl

Harry, de voorzitter van Stichting Sengerema, is in het dagelijks leven managing partner van BellHill Management Consultants en commercieel directeur van Entropia, een telecombedrijf. Harry zal zich binnen de Stichting Sengerema onder meer gaan bezighouden met professionalisering van de organisatie. 


jeroen Jeroen Vegt:  jeroen@sengerema.nl

Jeroen is sinds juli 2007 zelf betrokken bij de lokale trainingen. Ter plekke werd hij zich ervan bewust dat actieve ondersteuning op de lange termijn zowel op het financiële vlak als op het gebied van kennisoverdracht noodzakelijk is om een daadwerkelijke verandering op gang te brengen. Jeroen is mede-oprichter van de Stichting en na jaren penningmeester te zijn geweest is hij nu programma manager. Als medebestuurder, voor voornamelijk als mens wil hij graag op deze manier en samen met anderen een bijdrage leveren aan de idealen die door hem, het stichtingbestuur, de sponsors en de donoren worden gekoesterd. hij coördineert vanuit Nederland en ter plekke de lokale trainers en de huidige programma's. Vanuit Stichting Sengerema is hij het aanspreekpunt voor onze samenwerkingspartner Stichting Cross Your Borders. 


(FOTO VOLGT)

Yvonne van Eck-Remmers: yvonne@sengerema.nl

Yvonne, de penningmeester, is bedrijfskundige en in het dagelijks leven eigenaresse van een administratiekantoor gespecialiseerd in MKB en kredietmanagement. Daarnaast heeft Yvonne diverse financiële nevenfuncties, waaronder het penningmeesterschap van de Diaconie van Remonstrantse Gemeente Den Haag. Yvonne heeft een grote belangstelling voor microfinanciering en het coachen van (jonge) ondernemers. Sinds oktober 2014 is zij actief als penningmeesters voor Stichting Sengerema en ondersteunt zij bij secretariële werkzaamheden en rapportages aan donoren.