Microfinanciering in Sengerema, Tanzania

Geef jongeren de kans hun dromen na te jagen

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Stichting Sengerema kan niet bestaan zonder haar vrijwilligers. Zij leveren op allerlei verschillende manieren grote bijdragen aan onze missie en daarmee aan een betere toekomst voor de jonge ondernemers in Sengerema. Bent u geïnspireerd geraakt door onze verhalen en wilt u ook een steentje bijdragen? Kijk dan wat u kunt doen en kom in actie!


Vrijwilliger Mona Hosny:

In november 2009 was ik voor het eerst in Tanzania. Na een mooie tocht langs de kust eindigden we in Sengerema. Daar ontmoette ik voor het eerste enkele deelnemers van het opleidings- en trainingsprogramma 'Jonge Ondernemers Tanzania'.

In het hotel werkte een hele leergierige jongen, Andrew Davids, die altijd in mijn Lonely Planet keek om te oefenen met Swahili Engels. Hij was de kippenleverancier en hielp ook bij het klaarmaken ervan. Mede op mijn aandringen heeft hij zich ingeschreven voor het ondernemersprogramma van Stichting Sengerema.

Het jaar erop ben ik weer naar Sengerema gegaan om te helpen met de workshop 'Hoe start ik een eigen onderneming' voor nieuwe kandidaat-ondernemers. Vol trots zag ik ‘mijn’ Andrew daar een verhaal vertellen in de klas. Van chickenboy tot hoogleraar en dat in ruim één jaar tijd! Andrew heeft nu een heel nieuw leven dankzij zijn eigen goedlopende kledingzaak. 

Het is mooi om te zien dat Stichting Sengerema klaarstaat voor alle ondernemers en ik vind dat het onderwijs fantastisch georganiseerd is door Henkie, Jeroenie en Fransie. Al die blije gezichten van de jonge deelnemers zijn een kroon op hun werk en inzet.