Microfinanciering in Sengerema, Tanzania

Geef jongeren de kans hun dromen na te jagen

Samenwerkingspartners

Samenwerkingspartners

Momenteel werkt Stichting Sengerema in Nederland samen met de volgende organisaties:

 

 

BELLHILL Management Consultants

BellHill ondersteunt ons bij het professionaliseren van onze programmatische aanpak en het waarborgen van duurzaamheid. Ook helpt BellHill ons bij het ontwikkelen van nieuwe programma’s voor jonge ondernemers.

Om het succes van de ondernemers en de ondernemers-verenigingen te verhogen, zal BellHill samen met ons de ondernemers meer marketing-, verkoop- en projectmanagementvaardigheden leren.

BellHill zal verder nauw met ons samenwerken aan de fundraising voor het Rombo District. We zullen ons vooral richten op ondernemers en het bedrijfsleven. Onze ambitie is hen de mogelijkheid te bieden een startende ondernemer te ‘adopteren, waarbij een deel van de investering met rente wordt afgelost en een deel gaat naar een ‘revolving fund’ voor nieuwe ondernemers.

info: www.bellhill.n

 

Investing in Children and their Societies (ICS)

In 2013 hebben wij samengewerkt in Meatu (Shinyanga Region, op 4,5 uur rijden ten Zuid-Oosten van Mwanza) samen met de Nederlandse stichting Investing in Children and their Societies (ICS). In Meatu (in de plaats Mwanhuzi met ca. 20.000 inwoners) is het door ons ontwikkelde ‘SF Model for Youth Entrepreneurship’ toegepast. De begeleiding van de opgestarte ondernemers wordt door de Stichting Sengerema in de komende jaren verzorgd. Door beleidswijziging bij ICS zullen er geen nieuwe groepen opgestart worden. 

 

Stichting Cross Your Borders

Eind 2013 heeft Stichting Sengerema een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Cross Your Borders uit Nijmegen, een jongerenorganisatie die door het hele land meerdaagse onderwijsprojecten op middelbare scholen organiseert over ontwikkelingssamenwerking en microkrediet. Cross Your Borders organiseert ook jongerenreizen naar projecten in ontwikkelingslanden. In mei 2015 is de eerste reis naar  Tarakea georganiseerd, een groot succes! Jongeren hebben mogen ontdekken hoe microkrediet werkt, ontmoetten onze jonge ondernemers en hebben meegedraaid in hun bedrijfjes. Ze hebben zelfs bij de ondernemers thuis gelogeerd!

Uiteraard was tijdens deze reis een vertegenwoordiger van Stichting Sengerema aanwezig om Cross Your Borders te introduceren en wegwijs te maken.  We hopen dat alle jonge reizigers enthousiaste ambassadeurs worden van Stichting Sengerema!


Meer info: www.crossyourborders.nl 

 

MamaZoeloe

De stichting MamaZoeloe helpt, coacht en ondersteunt projecten en mensen in Afrika, alsmede hun lokale vrijwilligersorganisaties. Zij biedt hierbij directe hulp en helpt een brug te bouwen. MamaZoeloe wil de leefwereld van de kansarme Afrikaanse mens helpen verbeteren op de aspecten ontwikkeling, levensbehoefte, eigenwaarde en ontspanning.

Sinds begin 2011 werkt Willeke de Mos, oprichter en voorzitter van MamaZoeloe, samen met het bestuur van Stichting Sengerema. Zij vindt het een eer om samen met ons - zowel in Tanzania als vanuit Nederland - directe hulp te kunnen bieden aan het lokale programmamanagement en het goed onderbouwde ondernemersprogramma in Sengerema, waarbij ‘empowerment and local ownership’ vooropstaan. "Een mooi project dat zich richt op zelfredzaamheid en duurzaamheid", aldus Willeke de Mos.

Meer info: www.mamazoeloe.nl